ekologiska

restauranger

Eftersom allt fler efterfrågar och blir mer medvetna om ekologisk mat har restaurangerna fått möta denna efterfrågan genom att ställa om till ekologisk mat. Problemet för restauranger är att det är svårt att till 100% ställa om till ekologiskt och att för att kunna marknadsföra sig som en ekologisk restaurang behöver allt vara just 100% Eko. Detta gör det svårt för restauranger som inte tillhör en kedja eller är väldigt stora.

Vi ser ändå en positiv utveckling i restaurangbranschen där restaurangerna tar in så mycket ekologiskt som möjligt i menyerna. Några exempel på restauranger som arbetar på det här viset i Göteborg och Stockholm hittar du nedan.

SIGNA UPP FÖR FÅ SENASTE TIPSEN OM MAT OCH MILJÖ
Something went wrong. Please check your entries and try again.
afterwork1
Göteborg

Bryggeriet

Mitt på Avenyn med inspirerande meny både för lunch och middag. Stanna kvar länge på kvällen för en härlig nattklubbsupplevelse.

Besök Bryggeriet.se
10_Gunnebo_kokstradgarden_fotoGunneboSlottochTradgardar-1024x686
Göteborg

Gunnebo Slott

Ekologisk och dessutom kravmärkt restaurang som är i absolut toppklass. Bland det absolut bästa som går att äta på Västkusten.

Besök Gunneboslott.se
ekobaren580x400
Stockholm

Centralbadets restaurang

I Ekobaren på centralbadet serveras uteslutande ekologiska varor med ett stort fokus på kvalitet.

Besök Centralbadet.se
sommarmiddaf-18
stockholm

Hornuddens restaurang

En helt ekologisk restaurang som dessutom är KRAV-certifierad med råvaror från sina egna odlingar. Supergott och hållbart!

Besök Hornudden.net